Naar inhoud

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwste realisaties en producten.

Nieuws

Sluiting verlengd weekend O.L.V. Hemelvaart

Onze kantoren zijn gesloten vanaf donderdag 10/05/2018 tem zondag 13/05/2018 .
Prettig verlengd weekend vanwege het ganse OMD-Team .

toegevoegd op 09 mei 2018

Sluitingsdagen weekend 1 mei 2018 !

Onze kantoren zijn gesloten vanaf zaterdag 28/04/2018 tem dinsdag 1/05/2018 !

toegevoegd op 27 april 2018

Home Nieuws

80 jaar Mols-Dom

Fotoreportage Open Bedrijvendag 04/10/2009

Oprichting in 1929

Herentals – Het Herentalse glasbedrijf Oscar Mols-Dom viert dit jaar zijn 80ste verjaardag. De onderneming die in 1929 startte als eenmansbedrijf is na drie generaties uitgegroeid tot een modern bedrijf met 45 personeelsleden. Naar aanleiding van deze verjaardag werd een jubileumboek samengesteld met als titel ’80 jaar Mols-Dom’.

Het was 1929 toen Oscar Mols en Elza Dom een klein glasbedrijfje begonnen achter de glasblazerij in de Herentalse Hikstraat. De prille firma overleefde de crisis van de jaren dertig en bekwaamde zich verder in het slijpen van glas voor spiegels en het vervaardigen van glas-in-lood.

Met stootkar en triporteur

In oktober 1941 – volop oorlogstijd – nam schoonzoon Leon Tegenbos de firma over. Met de fiets ging hij op zoek naar bestellingen. Hij klopte daarvoor aan bij de vele kleine schrijnwerkerijen die spiegels nodig hadden voor kleerkasten en glas voor binnendeuren. De leveringen gebeurden in de beginjaren met de stootkar. Later werd een triporteur aangekocht en nog later een eerste vrachtwagen. Inmiddels evolueerde het productengamma van spiegels en glas-in-lood tot enkel en dubbel glas voor ramen en deuren.

Vandaag runnen zijn zonen Marc, Filip en Paul het bedrijf. En het assortiment is verder uitgebreid met geluidswerend, hoogrendements- en veiligheidsglas, samen met glas voor trappen, deuren, douchewanden en terrassen.

In de loop der jaren is het aantal klanten van de onderneming stelselmatig gegroeid. Momenteel zijn het er zo’n 1250. De overgrote meerderheid - 70 % - zijn bedrijven. De overige 30 % zijn particulieren. Samen vertegenwoordigen zij een jaaromzet van 12 miljoen euro. Wat de aard van de werkzaamheden betreft ziet de onderneming de jongste jaren een verschuiving van nieuwbouw naar renovatie.

Jubileumboek

De 80ste verjaardag was voor de huidige zaakvoerders de aanleiding om een kleurrijk jubileumboek uit te brengen. Op 60 pagina’s vertellen 250 foto’s de geschiedenis en de realisaties van drie generaties glasbewerkers van Mols-Dom. Het boek zal worden geschonken aan klanten en relaties.

De tentoonstelling die aanvankelijk voor eind oktober was gepland in Le Paige in Herentals gaat niet door. Om praktische redenen heeft de firma besloten deel te nemen aan de open bedrijvendag van vorige maand. Dit bleek een correcte beslissing. Er kwamen niet minder dan 2 000 geïnteresseerden.